'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

' zo goed voor mijn humeur '

' zo goed voor mijn humeur '

lang leve de LENTE!

lang leve de LENTE!

nieuws

Maandag | 02 mei 2016

de zwaluwen zijn terug

Het geluid is zo herkenbaar! Je hoort het , en je vliegt naar buiten: de zwaluwen zijn terug!! Ze zijn met zijn drietjes aangekomen. Met veel kabaal verkennen ze hun nestplek bij de receptie. Het nest is tijdelijk in gebruik geweest door een winterkoninig, die had er een prachtige groene mos- etage bovenop gebouwd. Helaas is die met de storm weggewaaid.  We waren benieuwd hoe het was gelopen als dat niet was gebeurd.

Maandag | 02 mei 2016

zonnepanelen

Op het dak van het toiletgebouw liggen 36 zonnepanelen energie van de zon om te zetten in stroom. Het werkt prima. Zelfs vorige week in de kou en sneeuw was er produktie. Maar we hebben er nu nog een reden bij waarom we blij zijn met de zon. Wat was dat gisteren al heerlijk genieten, en vandaag begint ook al zo mooi!

Vrijdag | 04 maart 2016

In Australië hebben we inspiratie opgedaan voor de camping. We zijn eerst het schuurtje aan het afbouwen, en dan komt er een verrassing voor de kampeerders!

Vrijdag | 04 maart 2016

brrr

wat een weer!! de hele dag natte sneeuw!!

 En dan te bedenken dat het over 3 weken Pasen is en dat het seizoen dan begint!

Waar we wel blij van worden is een boom bomvol koolmezen, pimpelmezen, een vink, een roodborst, en de sperwer die zo maar ineens kwam buurten.

In de kruidentuin komen wolkjes putter langs.

En geloof het of niet, maar aan de vogelgeluiden te horen kan de lente niet ver weg meer zijn. Tot gauw!

Dinsdag | 30 juni 2015

in gebruik

De groene, rolstoeltoegankelijke blokhut is in gebruik. De reacties zijn enthousiast: wat een luxe! horen we vaak.

De tarieven zijn gelijk aan die van de luxe blokhut.

Dinsdag | 05 mei 2015

bonte vliegenvanger

Wat is dat toch boffen wanneer een bonte vliegenvangerechtpaar heeft besloten om het nestkastje naast de serre te gebruiken. Na verscheidenen jaren (pimpel-) mezen, hebben we nu dus nieuwe buren. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat kunnen we hun gedrag bekijken.

Maandag | 13 april 2015

klaar!

Wilt u blij worden?

zoek dan het roze huisje. Dat is klaar!

En de groene villa schiet ook al flink op.

Maandag | 26 januari 2015

het bouwen gaat goed

Het bouwen van de drie nieuwe blokhutten gaat goed. Twee stuks zijn al onder de pannen, de derde is al  dak-dicht. Omdat de terrassen ook al bestraat zijn ziet het er heel fraai uit. Deze week wordt de vloerverwarming aangesloten, en de wand- en vloertegels liggen al klaar.

De koude wind heeft ons allemaal een verkoudheid bezorgd, dus we zijn blij met het binnenwerk aan de slag te kunnen. De rolstoeltoegankelijke blokhut heeft een heel leuk slaapzoldertje met een mini-balkonnetje. Een leuke slaapplek voor kinderen!

We bakkeleien over de kleur van de luxe blokhut. Mooi roze is niet lelijk, maar toch.. Het huisje bij de kruidentuin is werkelijk idyllisch. Een prachtig plekje, en een heel mooi huisje. Dit huisje wordt bruin, of groen, of toch blauw??

kom het zien!

Maandag | 13 oktober 2014

aan de slag

Vandaag is het eerste gedeelte van het beton gestort.  Beton voor de vloeren van 3 nieuwe blokhutten. Deze blokhutten worden te koop aangeboden. Bent u nieuwsgierig of belangstellend? Komt u gerust langs om te kijken. We kunnen de blokhut ook casco afleveren, zo dat u deze geheel naar eigen smaak en inzichten kunt afbouwen.

Bekijk de foto's, maak een afspraak. 

 

Donderdag | 28 augustus 2014

doorzomeren.

er is weer een heerlijk zonnetje. De laatste pruimen zijn omgetoverd tot jam, de appels hangen te rijpen, de peren glimmen. De velden zijn de regens goed doorgekomen. Het water is allemaal snel weggezakt. Gasten genieten van het warme toiletgebouw, en kunnen er dan weer volop op uit: wandelen, fietsen, feestweek in Balk, najaarsmarkten, bootje varen enz. enz.

Wij zijn druk met de voorbereidingen van het 'koken voor mannen'. Ons jaarlijks kook- en proeffestijn. Volgende week zaterdag is het feest daar. De hulptroepen uit Brielle pakken hun koffers ook weer in. Een aantal gerechten moet nu al voorbereid worden. Kom dus gerust ( als u zich opgegeven heeft als kok tenminste, voor anderen is het vanaf nu verboden terrein), even neuzen in de keuken van de kantine. Oh ja, nog even zand bestellen voor.....   verrassing!

Vrijdag | 09 mei 2014

putter

In de vlier voor het keukenraam is een paartje distelvinken aan het nestelen. Ik kom nergens meer aan toe, want ik sta steeds te kijken. Ze komen met zijn tweetjes aanvliegen, en vliegen even later samen weer weg. Ik snap niet waarom ze hun nestje op een enorm wiegende tak maken. Die eitjes zijn straks al meten geklutst!

Ik ben ook steeds bezig om een foto te maken. Dat was vandaag een koud klusje. Echt koud dus.

Vrijdag | 25 april 2014

succes!

Wij wensen Bas, Mark, Mark, William en Julian, die samen ons camping Elfbergenteam vormen, veel sportief plezier toe bij de Dirty Herrie-Race morgen! Zet 'm op jongens!

Woensdag | 09 april 2014

fruitbomen in bloei

De fruitbomen beginnen nu echt te groeien. diverse soorten appels, peren, kersen. Sommige zoemen van de hommels. Dit jaar is er sprake van uitbundige bloei!

Verder doen alle vogeltjes hun best om van 'smorgens vroeg tot 'savonds laat een natuurconcert te verzorgen. En de nesten worden gebouwd, verstevigd. De eerste jonge tortel dartelt al rond. Grappig gezicht.

Dinsdag | 10 december 2013

fietsen

fietsen in december Lees meer

Woensdag | 06 november 2013

herfst

Het regent, het waait, het is stil. Gelukkig is er heel weinig schade van de storm, en wat er was is al weer gerepareerd. Nog 1 kleine eik ligt plat.Van de week is het gras gemaaid, dit zal dan toch echt de laatste keer zijn dit jaar. we zijn druk met winterklussen. Met mooi weer buiten, bij slecht weer binnen. De bibliotheek moet nodig nagelopen worden. maar ja, als je dan een interessante titel tegen komt.... dan is het fijn dat het regent, en stormt, en dat het stil is.

Woensdag | 26 juni 2013

een monster gesignaleerd!

naast het bord bij onze ingang groeien 5 monsters op een rij. Google er maar op: het gebeurt een enkele keer dat het vingerhoedskruid een bijzondere topbloem maakt. Dat noemen ze dan een monster.

Maandag | 10 juni 2013

zomer komt er aan

eindelijk zon en warmte Lees meer

Vrijdag | 01 februari 2013

Terwijl we koffie zaten te drinken kwam de grote bonte specht van de mezenbol snoepen.

Terwijl we koffie zaten te drinken kwam de grote bonte specht van de mezenbol snoepen. Nu hebben we pinda's opgehangen en komt ineens de boomklever te voorschijn. Door zijn geknoei komt de heggemus scharrelen op de grond en is de roodborst nieuwsgierig geworden. De kool- en pimpelmezen blijven ondertussen af en aan vliegen. De merels en de vlaamse gaaien eten ongestoord van het brood bij de kantine. Als wij niet oppassen komen we aan werken niet meer toe; het is zo leuk om naar te kijken. Maar nu de vorst uit de grond is zijn we wel begonnen met graven. We hebben een prachtig gravertje, en nu is het misschien wel meer spelen dan graven. Maakt niet uit, als voor half maart de aanleg van het vaste gasnet maar klaar is!

Maandag | 24 december 2012

we wensen iedereen prettge Kerstdagen toe, en een ontspannen nieuw jaar!

Maandag | 23 juli 2012

ZON !

wat is dit lekker!  heerlijk die zon, hoewel het hier de afgelopen tijd toch niet zo slecht was als elders in het land.
Boven aan de balken bij de receptie hangt een gordijntje van paardehaar. De zwaluwen hebben hun eigen luxe matrasje gemaakt en broeden daar in alle weelde.
vrijdag start de klaverjas, zaterdag de bingo. En de week er na gaan we ook weer vissen. Tussendoor kan het zo maar zijn dat we pannekoeken bakken of koekjes bakken. Koosje gaat weer kaarten maken en er valt vast nog veel meer te beleven!

< vorige - volgende >

Thumbnail

Fotogalerij

Een impressie door de jaren heen van camping Elfbergen, van de omgeving, de planten en de dieren.

Preview 

Video's

Dit filmpje geeft een indruk van de mooie omgeving, en van onze camping. De film is gemaakt in 2011.