'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'Je merkt meteen dat je in de natuur bent en dat kun je ook proeven'

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

'' heerlijk zonnig geel in het groen'"

' zo goed voor mijn humeur '

' zo goed voor mijn humeur '

lang leve de LENTE!

lang leve de LENTE!

nieuws

Maandag | 01 januari 2018

gelukkig nieuw jaar!

Al onze vaste gasten, kampeerders, huurders, passanten , bezoekers en andere belangstellenden wensen wij een gezond 2018 toe.

Wij kijken er naar uit u weer te mogen begroeten!

Maandag | 03 juli 2017

campers welkom

in de krant lezen wij dat het voor kampeerders met een camper, regelmatig lastig is om een mooie plek te vinden. Bij ons zijn campers van harte welkom. De ondergrond is hard genoeg, en bij regen is het snel weer droog. U zakt echt niet weg.

Wij bieden ruime plekken aan er zijn 2 plekken beschikbaar waar u een aansluiting heeft op een waterkraan en op het riool.

informeert u eventueel naar de mogelijkheden.

Woensdag | 21 juni 2017

peultjes!

op onze camping worden op een jaarplaats peultjes gekweekt. Die zijn lekker!

Woensdag | 21 juni 2017

vvv Sloten

Ook bij het VVV in Sloten is men zeer vriendelijk. Kampeerders waren op zoek naar een verblijfadres in het laatste oorlogsjaar. Als kind was een van hen daar liefdevol opgevangen. Bij het VVV is navraag gedaan. Daar zeiden ze: "ga maar even wandelen en kom zo terug". Bij terugkomst stonden er buurtgenoten met kennis van zaken en konden herinneringen worden opgehaald en gedeeld. Het heeft onze gasten heel goed gedaan.

Heel veel dank voor de mensen van het VVV, en heel veel dank voor de buurtgenoten!

Maandag | 12 juni 2017

nieuws

er is een nieuwe wasmachine geplaatst. de oude begon steeds meer problemen te krijgen met centrifugeren. Maar ja, wat wil je, deze was nog uit 1985! De nieuwe is zuinig in watergebruik en handig in de bediening. Ideaal zijn de korte wasprogramma's.

er is ook een waterontharder geplaatst. Dit hebben we gedaan vanuit milieuoverwegingen. Er is minder zeep nodig en er hoeft minder gepoetst te worden op kalkaanslag. Ook is het goed voor huid en haar.

Zaterdag | 22 april 2017

voorjaar 2017

Det voorjaar begint nu echt op gang te komen. De fruitbomen in volle bloei. Het gras al weer maaien.

Deze winter hebben we weer een huisje gebouwd. Het is inmiddels voorzien van een prachtig blauwe kleur.

We hebben de paden aangepakt, en de indeling van de percelen is op veel plaatsen veranderd. Het is mooi geworden!

De Vereniging van Eigenaren is opgericht.

Kortom er is veel gebeurd.

Wilt u meer zien en weten: kom gerust langs!

U bent van harte welkom.

Zaterdag | 27 augustus 2016

stoute campinggast

een dame kwam naar me toe; ze kwam vertellen dat ze iets had gedaan wat eigenlijk niet mocht. Ze was appelmoes aan het maken van de valappeltjes, en  kwam daarbij net wat te kort. Zij vroeg haar dochter even aan de boom te schudden. Tot haar schrik schudde dochterlief wat hard! Nu had ze veel appels. Ze zou de Gaasterlandse appels meenenem naar huis. Om na te genieten. Wel met het gevoel van een beetje stout te zijn. Een buurmancampinggast kwam vertellen hoe hij in de oorlog ook aan appelbomen schudde. Dankbaar zijn we dat we nu in vrijheid aan een boom mogen schudden en een beetje stout mogen zijn.

Zaterdag | 11 juni 2016

moderne tijden en de (onge-)makken.

 Lees meer

Zondag | 08 mei 2016

het is een aanrader!

Het was gisteravond een aangename verrassing. Interessante verhalen, prachtige plaatjes, en ontroerende zang. Het koor weet je te raken door volledig zichzelf te zijn ( in hun rol als: bakker, smid, notaris, slager enz.). De samenzang is gevarieerd en blijft boeien omdat het steeds weer anders is. Bekende liederen en zelfgeschreven nummers. op en top ontspanning, en nog leerzaam ook.

Als u de kans krijgt om naar een voorstelling te gaan, dan zou ik die meteen grijpen als ik u was.

Zaterdag | 07 mei 2016

try out

vanavond hebben we in de kantine een try out, van het stuk: De Branding Voorbij.  Het betreft een uitvoering over de geschiedenis van de KNRM. UItgevoerd door de "Olde Jonges Krentebrot". Een stuk met zang, vertellingen en verbeeldingen via de beamer.

Maandag | 02 mei 2016

zonnepanelen

Op het dak van het toiletgebouw liggen 36 zonnepanelen energie van de zon om te zetten in stroom. Het werkt prima. Zelfs vorige week in de kou en sneeuw was er produktie. Maar we hebben er nu nog een reden bij waarom we blij zijn met de zon. Wat was dat gisteren al heerlijk genieten, en vandaag begint ook al zo mooi!

Maandag | 02 mei 2016

de zwaluwen zijn terug

Het geluid is zo herkenbaar! Je hoort het , en je vliegt naar buiten: de zwaluwen zijn terug!! Ze zijn met zijn drietjes aangekomen. Met veel kabaal verkennen ze hun nestplek bij de receptie. Het nest is tijdelijk in gebruik geweest door een winterkoninig, die had er een prachtige groene mos- etage bovenop gebouwd. Helaas is die met de storm weggewaaid.  We waren benieuwd hoe het was gelopen als dat niet was gebeurd.

Vrijdag | 04 maart 2016

brrr

wat een weer!! de hele dag natte sneeuw!!

 En dan te bedenken dat het over 3 weken Pasen is en dat het seizoen dan begint!

Waar we wel blij van worden is een boom bomvol koolmezen, pimpelmezen, een vink, een roodborst, en de sperwer die zo maar ineens kwam buurten.

In de kruidentuin komen wolkjes putter langs.

En geloof het of niet, maar aan de vogelgeluiden te horen kan de lente niet ver weg meer zijn. Tot gauw!

Vrijdag | 04 maart 2016

In Australië hebben we inspiratie opgedaan voor de camping. We zijn eerst het schuurtje aan het afbouwen, en dan komt er een verrassing voor de kampeerders!

Dinsdag | 30 juni 2015

in gebruik

De groene, rolstoeltoegankelijke blokhut is in gebruik. De reacties zijn enthousiast: wat een luxe! horen we vaak.

De tarieven zijn gelijk aan die van de luxe blokhut.

Dinsdag | 05 mei 2015

bonte vliegenvanger

Wat is dat toch boffen wanneer een bonte vliegenvangerechtpaar heeft besloten om het nestkastje naast de serre te gebruiken. Na verscheidenen jaren (pimpel-) mezen, hebben we nu dus nieuwe buren. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat kunnen we hun gedrag bekijken.

Maandag | 13 april 2015

klaar!

Wilt u blij worden?

zoek dan het roze huisje. Dat is klaar!

En de groene villa schiet ook al flink op.

Maandag | 26 januari 2015

het bouwen gaat goed

Het bouwen van de drie nieuwe blokhutten gaat goed. Twee stuks zijn al onder de pannen, de derde is al  dak-dicht. Omdat de terrassen ook al bestraat zijn ziet het er heel fraai uit. Deze week wordt de vloerverwarming aangesloten, en de wand- en vloertegels liggen al klaar.

De koude wind heeft ons allemaal een verkoudheid bezorgd, dus we zijn blij met het binnenwerk aan de slag te kunnen. De rolstoeltoegankelijke blokhut heeft een heel leuk slaapzoldertje met een mini-balkonnetje. Een leuke slaapplek voor kinderen!

We bakkeleien over de kleur van de luxe blokhut. Mooi roze is niet lelijk, maar toch.. Het huisje bij de kruidentuin is werkelijk idyllisch. Een prachtig plekje, en een heel mooi huisje. Dit huisje wordt bruin, of groen, of toch blauw??

kom het zien!

Maandag | 13 oktober 2014

aan de slag

Vandaag is het eerste gedeelte van het beton gestort.  Beton voor de vloeren van 3 nieuwe blokhutten. Deze blokhutten worden te koop aangeboden. Bent u nieuwsgierig of belangstellend? Komt u gerust langs om te kijken. We kunnen de blokhut ook casco afleveren, zo dat u deze geheel naar eigen smaak en inzichten kunt afbouwen.

Bekijk de foto's, maak een afspraak. 

 

Donderdag | 28 augustus 2014

doorzomeren.

er is weer een heerlijk zonnetje. De laatste pruimen zijn omgetoverd tot jam, de appels hangen te rijpen, de peren glimmen. De velden zijn de regens goed doorgekomen. Het water is allemaal snel weggezakt. Gasten genieten van het warme toiletgebouw, en kunnen er dan weer volop op uit: wandelen, fietsen, feestweek in Balk, najaarsmarkten, bootje varen enz. enz.

Wij zijn druk met de voorbereidingen van het 'koken voor mannen'. Ons jaarlijks kook- en proeffestijn. Volgende week zaterdag is het feest daar. De hulptroepen uit Brielle pakken hun koffers ook weer in. Een aantal gerechten moet nu al voorbereid worden. Kom dus gerust ( als u zich opgegeven heeft als kok tenminste, voor anderen is het vanaf nu verboden terrein), even neuzen in de keuken van de kantine. Oh ja, nog even zand bestellen voor.....   verrassing!

volgende >

Thumbnail

Fotogalerij

Een impressie door de jaren heen van camping Elfbergen, van de omgeving, de planten en de dieren.

Preview 

Video's

Dit filmpje geeft een indruk van de mooie omgeving, en van onze camping. De film is gemaakt in 2011.